EXTRA: material audiovisual

A mi m'agrada molt treballar amb pel·lícules, vídeos, música... És una manera d'arribar en format de metafora o directament als meus alumnes. El meu pla antibullying particular basa la prevenció en les pelis i la gamificació.

 

Us deixo un recull del material que he fet servir aquest ultim any. Crec que us pot fer servei. Us deixo els enllaços de YouTube perquè tingueu una referència.

Píndoles formatives

Com comença i com es desenvolupa un cas d'assetjament escolar.


CURTMETRATGES

Un video sobre com es viu el bullying desde el punt de vista de la víctima...

Un curtmetratge que demostra que a vegades podem ser insolidaris i egoistes. Cal ser-ne conscients i intentar sempre tractar bé a tothom.

Curt molt gràfic sobre la violència a les aules.

 

El que passa quan ja és massa tard...

 

El curt permet reflexionar sobre el fet que no s’ha de rebutjar el que desconeixem.

 

La resolució de conflictes mitjaçant el diàleg és possible.

 


Hi ha mils de curts que us poden ajudar a resoldre situacions o a prevenir-les. En aquest blog hi ha una llista de 50 titols que us serviràn de "fons d'armari". Estan agrupats per temàtiques.

SÈRIES DE TV

De sèries n'hi ha per donar i vendre. A vegades aborden directament el tema del bullying com "13 reasons" i a vegades hi dediquen una trama secundaria o un capítol aïllat. Un bon truc és saber què veuen els alumnes i intentar seguir-ho per poder-ho fer servir al nostre favor.

 

Com a exemple, us comento que jo he vist dues temporades de "Joc de trons" i moltes escenes les he fet servir a classe per explicar coses. Aqui us deixo les que he fet servir aquest any,PEl·LICULES


  • MOSTRES DE BULLYING explicit: Us deixo aquest enllaç on podreu trobar unes 10 pel·licules molt interessants que tracten el tema del bullying.
  • Pelis per treballar a classe: Molt adients per fer treball de sensibilització, empatitzar amb rols o prendre conciencia.
  • Bullying als professors: és un tema que no hem tractat al curs però que en la meva opinió no hem de perdre de vista. Películes com "Mona Lisa" o "EL club de los poetas muertos" són bones referències. Us deixo aquest enllaç amb una petita selecció.