1.2 què és el mètode canvas?

Tot emprenedor té una idea de negoci, però posar-la en pràctica no resulta fàcil, i molt menys treure-li rendibilitat. Per això comptem amb diverses estratègies, entre elles el model Canvas. Aquestes estratègies busquen assegurar-nos que les nostres iniciatives arribin a tenir a èxit. No obstant això, no tots els models de negoci ens donen solucions perfectes, per la qual cosa sorgeix el model Canvas. Aquest model s'ha convertit des del 2008 en una eina estrella en la gestió estratègica i empresarial d'un negoci. 

 

El model Canvas permet veure i modelar en un sol foli estructurat en nou elements, com és el model del negoci. I, el millor de tot, és tan senzill que pot ser aplicat en qualsevol escenari, ja sigui una petita, mitjana i gran empresa. A més a més, no només serveix per a les noves empreses sinó també per a aquelles que ja estan establertes.

 

En definitiva, aquest model tracta d'aprendre molt ràpid sobre el mercat, en un curt temps i amb el mínim cost. Amb l'objectiu d'aconseguir un model que busqui l'agilitat i la reducció del temps en el desenvolupament d'iniciatives empresarials, per finalment generar productes i serveis que compleixin amb les necessitats dels clients i aportin valor.

 

Aquest format d’organitzar idees i projecte ha saltat del món empresarial a altres àmbits, com per exemple l’ensenyament.

Una de les qualitats “innates” que ha de tenir un professor són ganes d’ensenyar i fer-ho diferent. Actualment, un mestre ha de ser “molt més que un mestre”: ha de ser innovador, conciliador, negociador, creatiu... la qual cosa fa las tasca educativa molt més complexa.